Amintiri cu mine pentru copiii mei...

18 Feb 2018

Sigur veți spune că am un milion de poze doar pentru simplul fapt că sunt fotograf, dar bine știți cu toții faptul că cizmarul nu are galoși, croitorul n-are haine... Deci da, nici eu nu am atât de multe poze precum mi-aș dori, nici cu copiii mei și aproape deloc cu mine.

Da, mi-am propus de o mie de ori să apelez la serviciile unui fotograf și să fac o sesiune cu toată familia, dar e așa de greu să mă mobilizez, încât am amânat de foarte multe ori.

Provocarea cea mai mare este mobilizarea tăticului. Stiți despre ce vorbesc, nu? Aduceti-vă aminte cât de greu i-ați convins să facă câteva fotografii în ziua nunții sau cu alte ocazii speciale din viața voastră.

 

Poate nu toți tăticii sunt așa, dar eu am cunoscut un procent destul de mare de-a lungul timpului în meseria mea de fotograf.

Ei, de multe ori, nici noi, femeile nu ne dăm în vânt după fotografii, în special după ce devenim mame...și motivele sunt multe, ba silueta nu mai este la fel ca înainte de bebe, ba ne simțim bătrâne, ba nu mai avem timp să ne aranjăm, într-un cuvânt, nu ne mai simțim frumoase.

 

Dar știți ceva?

Copiii noștri nu pun preț nici pe firele albe de păr, nici pe ridurile fine de la ochi, nici pe kilogramele în plus pe care le purtăm după sarcină. Dar sunt sigură că vor pune mare preț pe amintirile cu care rămân. De multe ori spunem că nici nu știm când a trecut timpul și uite, deja merge și parcă mai ieri eram însărcinată sau uite, deja a intrat la grădi sau la școală...

Voi aveți fotografii de când erați mici? Eu am cam 5 fotografii cu mine până la vârsta de 5 ani.

Fotografii cu părinții am abia din perioada claselor primare, făcute în curtea școlii, în ultima zi de școală. Cam atât! Veți spune că erau alte vremuri și într-adevăr, atunci nu era la îndemână să faci fotografii, dar astăzi avem la dispoziție oricând o cameră foto, fie a telefonului, fie una în sine.

Și atunci de ce să apelezi la un fotograf profesionist?

Pentru că, în afară de aparatura folosită, acesta este înzestrat cu talentul și experiența de a surprinde mai mult decât o imagine frumoasă ca și calitate, surprinde emoții.

V-ați uitat vreodată la o fotografie și ați simțit ceva aparte, fie bucurie, fie tristețe, fie v-a dus cu gândul la ceva frumos? 

Despre asta este vorba în fotografie!

 Aceasta sunt eu, iar ei sunt minunile mele! Mi-e dragă tare această imagine și mă bucur mult că o am. O prețuiesc și o voi pune undeva în casă să o privesc tot timpul, să mă satur de ea.

Știu, o să vă mirați cum de am reușit să surprind un portret perfect cu trei copii. Și sigur veți spune că al vostru sau ai voștri copii nu stau deloc la poze. Nici ai mei:)

 

Și nu mi-a fost ușor să îi aduc în fața camerei, să le explic cum trebuie să se așeze față de mine, dar indiferent de cât de greu mi-a fost să obțin acest portret, o să susțin sus și tare că e musai din când în când să creăm amintiri pentru copiii noștri.

Nu avem nevoie de o sută de poze perfecte, una singură este mai mult decât suficientă.

E foarte adevărat că sunt și imagini care nu sunt demne de pus în ramă, dar care mă amuză de fiecare dată când le privesc și sunt amintiri la fel de frumoase precum o imagine perfectă.

 Ce ziceți, merită înrămată:)?

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

February 18, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square