Fotografia de nou-născut

18 Feb 2018

Fotografia de nou-născut se realizează în primele 2-3 săptămâni de viață, moment în care bebelușul este foarte liniștit, se regăsește în pozițiile abordate la sesiunea foto ca fiind încă în burtica mamei, are un somn profund, lăsând astfel fotograful să lucreze ușor și să obțină imagini de o varietate mare și cu o compoziție artistică aparte.

De aceea, este foarte important să apelați la serviciile unui fotograf înainte ca bebelușul să împlinească cel mult o lună, pentru că colicii deja își fac apariția, somnul nu mai este atât de profund, apar stările de veghe, pozițiile mult râvnite de părinți sunt mai greu de reprodus, motiv pentru care succesul sesiunii foto scade cu fiecare zi.

Acomodarea părinților cu bebelușul poate fi uneori mai greoaie și apelează de multe ori când acesta este la o vărstă la care anumite poziții specifice fotografiei de nou-născut se pot realiza puțin mai greu, însă indiferent de acest lucru, mai important este să rămâneți cu amintiri frumoase, unice. care nu pot fi repetate niciodată.

În general, sesiunea foto poate dura între 2-4 ore, în funcție de disponibilitatea fiecărui bebeluș în parte, unii fiind mai liniștiți, alții nu, însă cu răbdare din partea părinților cumulată cu experiența fotografului, pot ieși cadre minunate, cadre ce vor fi prețuite de părinți pentru totdeauna.

Programarea unei astfel de sesiuni se face de preferință încă din timpul sarcinii, stabilindu-se o dată aproximativă, urmând după nașterea bebelușului, mămica să contacteze fotograful pentru a stabili data finală în care va avea loc ședința foto.

Pregătirile pentru sesiune sunt la îndemâna oricărui părinte, fiind nevoie doar de câteva scutece, șervețele, o suzetă dacă e cazul sau lapte praf dacă bebe nu este alăptat, o păturică pe care va sta copilul în pauzele dintre setup-urile făcute de fotograf, iar părinții sunt încurajați să aducă cu ei câteva snack-uri. Recuzita folosită în fotografia de nou-născut este asigurată de fotograf, începând de la wrapuri, căciulițe, bentițe, pături până la coșulețe, cutii, recipiente de tot felul, iar pentru părinți se cere o ținută lejeră, uni, ce nu se șifonează ușor.

 

Dacă doriți amintiri cu bebelușul din primele zile de viață, amintiri unice având în vedere cât de repede își schimbă trăsăturile de la o zi la alta, nu ezitați să apelați cât mai repede la serviciile unui fotograf cu experiență.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

February 18, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square